Star trek, dan schiet meteen het woord Nerd in mijn gedachten… Waarom? Geen idee, ik vond de series allemaal interessant vroeger en heb er ook heel veel van gezien. Toen ik gevraagd werd om mee te gaan naar de nieuwste film zei ik dus ook meteen ja! En dus zat ik gisterenavond met zo’n dom brilletje bij Start Trek Into Darkness 3D.

Om maar met de deur in huis te vallen: Het is een vermakelijke actie film met geweldige visuele effecten. Het tempo ligt net als in de vorige film hoog , de karakters zijn heel duidelijk de jonge versies van hun “volwassen” karakters uit de originele series. Spock heeft een emotioneel momentje, Kirk is de losgeslagen hoofdrolspeler die we eigenlijk stiekem allemaal wel wilden zijn. Met Scotty, Uhura, Bones, en Zulu is de humor uiteraard ook weer aanwezig.

De Nerd factor komt dan toch wel weer terug  als ik zit te kijken. Ik let op de nieuwe technische snufjes die de film introduceert, die misschien wel over 10 jaar waarheid zijn. Het zwevende ziekenhuis bed is cool, het verschuifbare gat in het glas van de gevangenis heel tof, maar ik haakte toch een beetje af bij de auto’s in de film. Als dit de auto’s van de toekomst zijn,…. een beetje jammer.

Zien? Ja! Als je van een actiefilm met geweldig effecten houdt wel! Het is wel aan te raden om je een beetje te verdiepen in de karakters, men neemt aan dat die wel bekend zijn……

Star Trek Into Darkness