Man of Steel 3D

De lege bioscoopzaal beloofde eigenlijk al niet veel goeds vooraf. En ik weet niet wat de andere 19 bezoekers in Pathe Tilburg ervan vonden, maar ik vond het niet echt een topfilm. De zoveelste reboot van het Superman verhaal leverde wel mooie plaatjes op, maar het verhaal bleef erg dun en voorspelbaar. Misschien het meest vernieuwende aan de film waren de scenes op Krypton. Met de huidige CGI mogelijkheden werd er een fraai beeld van de planeet gegeven. 

De sterrencast helpt de film zeker. Russel Crowe zet de persoonlijkheid van de Kryptonische vader goed neer en Kevin Kostner weet de impact van de aardse vader goed over te brengen. De rollen van Lois Lane en de crew van de daily planet moesten natuurlijk in de film zitten, maar voegden niet veel toe. Ze kregen overigens ook de kans om hun rol uit te diepen niet. En dan het laatste half uur. Tja, heel metropolis wordt door het gevecht tussen Superman en Zod vernield. Ik heb nog nooit zoveel omvallen flats in 1 film gezien.

Uiteindelijk mijns inziens dus een matige film die absoluut geen klassieker gaat worden,

MAN-OF-STEEL
MAN-OF-STEEL